Шестима задържани при акция срещу наркоразпространението във „Факултета“

В хода на полицейска операция за престъпления, свързани с наркотици, проведена вчера в кв. „Факултета“, в момента на покупко-продажба на наркотично вещество са задържани общо 6-ма – петима мъже на възраст от 20 до 39 години и 36-годишна жена.При личните обиски от мъжете са иззети мобилни телефони и пари. По-късно, след претърсване на лек автомобил, собственост на един от задържаните мъже, е иззета раница, съдържаща голямо количество зелена тревиста маса.

Последвали процесуално – следствени действия на адресите на двама от мъжете (30 и 39 г.) От имотите са иззети голям брой боеприпаси, боен пистолет и старинни монети. В една от претърсените къщи е задържана 36-годишната.При допълнително проведените оперативно издирвателни действия е извършено претърсване на гараж в кв. „Овча купел“, стопанисван от 21-годишния. Там е открита зелена тревиста маса, синтетично вещество с неизвестно съдържание, 5 кашона цигари без бандерол и електронна везна. След експертиза е установено, че иззетото количество тревиста маса е синтетичен канабиноид – 2,670 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

Жената и двама от задържаните са разпитани като свидетели и освободени. На останалите трима – на 21,30 и 39 г. ,е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа. Повдигнато им е обвинение по чл. 354 от НК.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!