Семейства от уязвими групи в Ловеч ще бъдат настанени в ремонтирани апартаменти

Семейства от уязвими групи в Ловеч ще бъдат настанени ремонтирани 49 апартамента. Те се намират в изцяло обновена жилищна сграда в кв. “Гозница”, а обектът бе официално открит от кмета на общината Корнелия Маринова.По думите й социалните жилища имат своето особено място сред 26-те социални услуги, които предоставя общината. Част от апартаментите са двустайни, три от тях – приспособени за хора с увреждания, има и по пет тристайни и четиристайни.

Условията са прекрасни, общинската наредбата, която определя реда, по който ще бъдат настанявани семействата, също е готова и в следващите месеци домовете ще бъдат оживени”, каза още кметът и пожела на бъдещите наематели здраве, семейно щастие и отговорно поведение.Отец Любомир Казашки отслужи водосвет.Проектът за изграждане на социално жилище за настаняване на хора от уязвими групи на територията на кв. “Гозница” е финансиран от оперативната програма.

Facebook Comments Box

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!