Арестуваха купувач на гласове в Червен бряг

Недко Сандов

Акция на МВР Плевен и РП гр. Червен бряг се провежда на територията на града и населените места.

По потвърдена информация е задържан Недко Сандов, в който органите на реда са намерили списък с имена и голяма сума пари.

Според наш достоверен източник, МВР са наблюдавали конкретното лице в продължение на няколко дни, след което са установили, че същият се занимава с контролиран вот.

Показания са дали и няколко лица, които са потвърдили, че същият е заплащал за упражняването на глас утре.

Освен пари, Недко, известен като Неци, е обещавал и работа на бедни семейства, както и е раздавал строителни материали и тухли.

КОЙ Е НЕДКО САНДОВ ?

Сандов е известен в Червен бряг и най – вече ромската махала, като кметът на V-ти квартал. Съпругата му, Елеонора Спасова, беше регистрирана като кандидат за общинси съветник от листата на един от кандидатите отишли на балотаж. Същата не е избрана за народен представител.

Семейството на Неци се занимава със строителство. Получавали са редовно дребни поръчки от Община Червен бряг , а запознати в града, свързват лицето с досегашният кмет.

Ако извадим статистиката от гласуването на първи тур, за кмет на община става ясно, че доссегашният кмет е най – предпочитан за кмет от ромите.

Недко Сандов остава в арества за 72 часа с постановление от наблюдаващ прокурор.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!