Баба метна от терасата си 900 лева на ало измамници

71-годишна силистренка е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.На 5 септември в Силистра тя получила обаждане на домашния си телефон от непознат, представящ се за полицейски служител, който помолил за съдействието й за залавяне на телефонни измамници.

Обяснил, че жената трябва да хвърли от терасата на апартамента си, намиращ са на четвъртия етаж, наличните в дома й парични средства, които щели да й бъдат върнати, след като измамниците бъдат заловени. Така жената опаковала 900 лева и ги хвърлила на улицата. Часове по-късно, когато разбрала, че е измамена, съобщила в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.Множество сигнали на граждани са постъпили през почивните дни в дежурната част на Областната дирекция на МВР за опити за телефонни измами, показва справка от дирекцията. В повечето случаи хората не са се поддали.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!