Двама мъже са задържани за разпространение на наркотици

В Плевен са задържаха двама мъже по дело за наркотици. Прокуратурата е повдигнала обвинение за разпространението на 12 килограма канабис.

При проведена специализирана полицейска операция на изхода на село Рупци три лица оказали съпротива при задържането им, чрез възпроизвеждане на изстрел с газов пистолет към служителите на реда и изваждане на нож. Няма ранени лица, уточняват от прокуратурата. При проверката в едно от лицата е намерен и иззет сак, в който държал 12 полиетиленови вакуумирани пакета с размери 30/30см, съдържащи съцветия – канабис. От дома на друго от задържаните лица в село Рупци са иззети още 16 пакета с размери 30/30 см и машинка за вакуумиране. Общото количество на намерената и иззета тревистата маса е над 12 кг.

За извършеното от тях престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Предстои Окръжна прокуратура да поиска вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!