Община Кнежа кани на изложба по повод панаири дни 2020

“Уважаеми съграждани,
По случай Панаирни дни Кнежа 2020, Община Кнежа, Общински исторически музей и НЧ „Борба-1896” гр. Кнежа, Ви канят на откриването на съвместна изложба на Студио „Димчовски” и съвременните български графици – Бранко Николов, Емануела Ковач, Веселин Дамянов-Вес, Васил Колев – Vassillo, Людмил Георгиев.
Авторите на експозицията на студио „Димчовски” – Антония, Димчо и Доси Димчовски са едни от най-добрите в областта на живописта и иконописта творци. Димчо Димчовски е родом от Кнежа. От 1984 г. насам, той и неговата съпруга създават свои икони, използвайки стари и забравени иконографски техники на старите майстори.
Втората част от изложбата – графичната колекция „НОВО СЪОБЩЕНИЕ“ е фокусирана върху темата за все по-динамичния процес на миграция и отчуждение в общуването в съвременния глобален свят. Част от графиките са дело на друг наш талантлив съгражданин – Людмил Георгиев.
Каним всички гости на града и ценители на изкуството на 28.08.2020 г. /петък/ от 19:00 ч. в галерията на Музея.
Очакваме Ви!”

Това написа кметът на Община Кнежа Илийчо Лачовски в социалната мрежа Фейсбук.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!