Гласуването на проектокабинета на ИТН не е в дневния ред на парламента

Гласуването на проектокабинета, предложен от „Има такъв народ“, не е в дневния ред на Народното събрание. Дневният ред на парламента тази сутрин бе гласуван така, както бе обявен вчера – без точката за проектокабинета на ИТН. Очаква се днес да има и втори председателски съвет.Председателят на парламента Ива Митева заяви вчера, че точката е отпаднала, след като Пламен Николов се е отказал от премиерския пост. Николов заяви по-рано, че оттегля номинацията си за премиер по лични причини и уточни, че няма законови пречки да го направи.Това стана, след като лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че няма да предлага проектокабинета за гласуване.

Може или не указът на президента да не стане част от дневния ред на Народното събрание. Според председателя на парламента Ива Митева, след като кандидат-премиерът се е отказал, гласуването може да отпадне.„Ако той не предложи кабинет и структура и състав, какво да гласуваме?! Защо да въртим процедура. Да, не е правено, но, не е правено, но решение 20 (на Конституционния съд – б.р.) казва само, че може да се прави смяна до избора на министри. По отношение на кандидата за премиер, там е ясно – когато нямате премиер и нямате кого да гласувате, няма какво да гласувате. Ако кандидатът се оттегли или нещо му се случи, не дай си Боже, и не бъде избран, приключвате до тук процедурата“.

Веселина Иванова

Веселина Иванова е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!