Общински съветник в Червен бряг обижда журналист

Общинският съветник Илиян Георгиев , известен с прякора Клюна, обижда журналиста Христо Гешов във “Фейсбук”, заради публикувана от него статия, от която става ясно, че местния депутат Георгиев е получил еднократна финансова помощ от община Червен бряг.Скандалното в случая е, че заплатата на един местен общински съветник е около 1000 лева. Съпругата на Георгиев е на работа в общината ,а самия Георгиев е собственик на редица имоти ,които отдава под наем.
Редица докладни записки показват от години, че общинските жилища, в които се настаняват социално слаби , са в окаяно състояние, но пък за сметка на това новоизлюпени “социално слаби” ,със завидно финансово състояние , намазват от общинската хазна по всевъзможен начин.
След като колегата публикува статията за Георгиев, същия се включи в онлайн дискусията, като по изключително грозен и арогантен и непристоен за политик начин, отправя обидни квалификации към колегата Гешов и го обвинява в “манипулация и лъжа”.

Още в петък Гешов е отправил запитване до кмета на общината д-р Костадинов, дали наистина Георгиев е взел такава социална помощ . От общинска администрация потвърдили информацията, което я прави истинска и достоверна !

Още по -сканналното е ,че същият съветник е получил около 200 лева помощ, а други граждани – между 35 и 40 лева .

Така на практика облажилия се “бедняк – богаташ” е пълно олицетворение на старата българска поговорка “ Болен здрав носи”. И за да е пълен явно резила, на иначе вече принизената се до земята по нисък рейтинг на доверие институция, Георгиев влиза в странна отбранителна позиция с обиди и квалификации, към представителите на медиите. За дори по -малки обиди към журналисти ,хора като Клюна са наказвани с порицание, а дали и тук ще има такова зависи от шефа на местния парламент Петьо Костов,чийто баща също е взел такава помощ !

Канал 7 ще изпрати въпросните коментари до АЕЖ и СБЖ, както и до ръководството но общината и шефа на местния парламент .

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!