Пореден абсурд в Берковица! Общината чисти корито на река незаконно

За пореден абсурд в Берковица алармират местни жители.

Според Николай Петров Общинско мероприятие “Комунални дейности” са влезли незаконно в коритото на река Берковска, в района на мост “Лонджата”. Интересното в случая е, че по метода неотложност, Община Берковица е платила над 300 хил.лева за почистване на коритото на реката, изграждане на подпорни стени и нов мост. Такова нещо обаче не се е случило. Малко след наше журналистическо разследване, строителната фирма, която е трябвало да извърши поръчката, “Строител Криводол” разположи своя техника в района на реката и мост “Лонджата”.

До съществени ремонти дейности обаче така и не се стигна.

Днес обаче общината е издала нова заповед с разрешително, да бъдат отрязани няколко дървета в коритото на река “Берковска”. Това обаче е незаконно. Подобно почистване трябва да бъде разрешено само и единствено от Басейнова дирекция и никой друг.

Ръководството на Община Берковица обаче вероятно не са запознати с този съществен детайл.

Канал 7 ще подаде още утре сигнал до компетентните институции за своеволието на Община Берковица,която вероятно за пореден път се опитва да замете следите от почистване, което не е извършено, но е платено за това. Обществена поръчка, която към ден днешен е обект на проверка и от Специализирана прокуратура!

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!