merry christmas

Канал 7 ви пожелава весели коледни и новогодишни празници!

Бащата на общински съветник точил ВиК – Берковица с години

 Бащата на общински съветник точил ВиК – Берковица с години

Бащата на общинският съветник и бивш Председател на общински съвет гр. Берковица , Милован Панталеев прибирал, в продължение на години, пари от общинското ВиК , докато синът му бил част от властта .

Десетки са фактурите, с които разполага Канал 7. Финансовите отношения между фирмата ЕТ “Милован Жан Панталеев” и ВиК -Берковица са започнали преди години . Една от фактурите на стойност 854,00 лева е от 2017 година , друга, на стойност 2040,00 лева е от 06.01.2020 година . Впечатление прави, че именно в периода на тази фактура Милован Панталеев е бил Председател на ОБС – Берковица .

В декларациите си за конфликт на интереси ,които попълват всяка година всички длъжностни лица, никъде не фигурира , че фирмата на баща му е получавала и получава към онзи момент, пари от общинското дружество .

Така на практика това се оказва конфликт на интереси . Още по -големият парадокс е , че бащата на Панталеев е подал искане за разрешение за строеж, в негов частен имот.

Такова, видно и от наличната документация няма, но въпреки всичко , Панталеев старши е изградил исканото от него съоръжение .

Така на практика се оказва, че един от най-големите местни опозиционери на местната власт с нищо не е по – различен от всички останали , а даже напротив. И ако другите критици на местната власт имат амбиция за развитие на града им, то Панталеев е използвал властта дадена му от народа за …лични цели . В разрез със закона .
А същото гражданско общество , към което сега се причислява и самия Панталеев, който прибира и общинската заплата , до вчера ка искали и неговата оставка .

И ако другите мести опозиционери не получават нищо от общинската хранилка, то Панталеев все още прибира ежемесечно заплата от общината, като местен депутат .И пак в разрез със себе си – хем съветник на заплата, хем искащ оставката на целия общински съвет, включително явно и своята . Макар за нея всичко да зависи само и единствена от него !

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!