merry christmas

Канал 7 ви пожелава весели коледни и новогодишни празници!

Беднякът-милионер Бисер Брадата измамил десетки с имоти? Проговаря една от измамените

 Беднякът-милионер Бисер Брадата измамил десетки с имоти? Проговаря една от измамените

Миналата седмица ви разказахме за бизнесмена -тузар Бисер Гонков с прякор Брадата, който живее охолно, но отчита мижави пари пред държавата.

Канал 7 направи официална справка на имотното състояние на членовете на въпросното семейство. Справка, с която ще ви запознаем в следващата част на нашето журналистическо разследване.

Интересна е обаче друга справка, за подавани сигнали срещу Брадата в МВР и Прокуратурата. Оказа се, че такива изобщо не липсват и към ден днешен са десетки. Предимно за измама с имоти.

Оказва се, че докато беднякът-милионер е трупал богатства, демонстрирайки ги в социалните мрежи, както той, така и семейството ми, редица хора са страдали от добре сработена схема за имотни измами, в която участват и действащи към моменти служители на МВР. Според местни, Брадата си плащал от години на местни униформени, нещо като такса спокойствие. Факт е, че същия необезпокоявано употребява алкохол на публични места, след което се качва на скъпото си возило.

Пред обектива на Канал 7 застана една от потърпевшите от Бисер Брадата, Десислава Иванова, която загубила апартамента си в центъра на Червен бряг въпреки върнатите пари.

Повече вижте във видеото :

Така на практика се оказва, че в продължение на години, докато Брадата е трупал богатства на гърба на бедни хорица, полицията явно е проспала, умишлено или не,подобни местни тарикати боравещи със сила.

Днес Канал 7 изпрати още един сигнал до компетентните институции.

В следващата част на нашето журналистическо разследване ще ви покажем регистър на имотите на въпросното семейство Гонкови, подвизаващи се с фирма “Щедрите”. Явно същите са щедри само за тях си, защото щедростта им не се отчита пред държавата, а на фона на разказа на Десислава Иванова на “щедрите” по би им отивало “Наглите”!

Канал 7 апелира всички институции да извършат незабавни проверки!

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!