merry christmas

Канал 7 ви пожелава весели коледни и новогодишни празници!

Бизнесмен-тузар се прави на бедняк пред НАП

 Бизнесмен-тузар се прави на бедняк пред НАП

Беднякът – милионер Бисер Гонков от Червен бряг е известен с прякора “ Брадата”. За него се знае изключително малко, а информацията в интернет за него и семейството му, е изключително оскъдна.

Гонков е собственик на 4 фирми – “Кооперация Щедрите 1”, “Щедрите” ООД, “Тони- Бисер Гонков” ЕТ и “Заложна къща щедрите 1” ЕООД.
В Червен бряг Бисер Гонков е известен с две неща – заложната къща в центъра на Червен бряг и редицата апетитни имоти, като заведения, магазини и офиси, които е отдал под наем.
През 2011 година при спецакция на ГДБОП са иззети над 18 кг златни накити, записи на заповед, тефтери с имена на длъжници, старинни монети и боеприпаси.

Трима от заловените мъже са извършвали незаконни финансови операции чрез обменно бюро, а другите двама са се занимавали с лихварство. При акцията са претърсени 11 адреса в Червен бряг. Един от задържаните по онова време е именно Бисер Гонков.

С екипа на Канал 7 се свърза и жена, която твърди, че и към ден днешен Гонков се занимава с незаконната дейност, за която е обвинен през 2011. По думите и става ясно, че същият срещу нотариален акт на имот давал различни суми, а при кратко забавяне на погасителна вноска незабавно влизал във владение на имота. Справка в имотен регистър показва, че за последните няколко години Гонков се в сдобил с различни имоти не само в Червен бряг, но и в страната, което предизвика и другата проверка от наша страна, тази в НАП на годишните му финансови отчети на търговски дружества.

същата справка полазва следното :

На ЕИК 114074780 за 2019 приходите са 19679.90лв печалба 1967.99лв.
За 2020 приходи 24715.67лв. печалба 2471.57
лв,

а на въпросната заложна къща “Щедрите” отчетите са следните :

114678873 за 2020 приход 30750лв и печалба 20675.17
За 2019 приходи 33944лв и печалба 24215 лв

или иначе казано на първата фирма печалбата на месец е била малко над 200,00 лева, а на втората – малко над 2000,00 лева.

Поглеждайки обаче начина на живот на Гонков и семейството му, всеки би изразил съмнение, че именно същото семейство се издържа с точно тези пари и че именно това е печалбата от фирмите им. При положение, че същите карат автомобили за стотици хиляди левове, а къщата им, отново в центъра на Червен бряг, самият Бисер оценява за милиони левове.

Сега редно би било да попитаме и НАП,и прокуратурата как човек с такава печалба си позволява закупуването на различни имоти в страната, скъпи лимузини, златни накити за стотици хиляди левове и пр.?

Колко сигнала има подавани в МВР и прокуратурата срещу въпросното лице за измами с имоти ? И какъв е изхода от всяка една проверка?
Така на практика се получава, че като “принц или просяк” някой “царува” на длъж и на шир в Червен бряг, а пред държавата отчита мизерни суми.

Канал 7 изпрати всички сигнали и счетоводни документи до Главния прокурор Иван Гешев, до министъра на финансите, НАП и всички компетентни органи.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!