Буксува проверката за битите деца в Червен бряг

Вече повече от две седмици, Инспектората на Агенция социално подпомагане и редица други институции, ангажирали се с проверката за битите деца в Червен бряг, буксува на едно място.

На 4 юни, ви показахме,как ръководителката на ЦНСТ Червен бряг, упражнява натиск и репресии над служителите си. В началото на записаният разговор, ясно и точно се чува, как Валентина Марченко – Милева, удря с пръчка потребител на центъра.
“Как няма да го удрям, ще счупи масата, после кой ще купи нова маса”, възмущава се ръководителката, докато налага един по потребителите на центъра.

цялото разследване и скандалният запис тук :

Точно два дни, след изнесения скандален запис, редица институции се самосезираха и започна “незабавна” проверка. А междувременно, служителката, над която Марченко е упражнявала натиск проговори :
“Това не е единствен случай на бити деца. Бият се редовно, но всички мълчат, защото си пазят хляба. Града ни е малък, всеки има семейство, но чашата преля. “, каза Илонка Василева, пред екипа на “На прицел”.

На въпрос дали само Марченко си позволява да налага с пръчки и бие потребителите с уврждания, Василева категорично заявява :
“Не ! Има още един колега, който комшиите, които живеят около центъра са кръстили “бияча”. Неговото име е Миладин.”.

Вече повече от две седмици АСП, полиция и Прокуратура “разследват”. А между временно, Василева се срещна с проверяващите.

Ето ги и тях :

Силваника Миронова (от първата снимка, с червена рокля) и Петко Аврамов (снимка 2, от ляво на дясно).

Интересен е факта, че в профила във Facebook, на “дамата в червено”,изживяваща се като проверяваща от Инспектората на АСП, има снимки с дъщерята на ръководителката на центъра в Червен бряг – Велислава Василева (снимка 1, втората от ляво на дясно).Въпросната близост на двете дами, може би говори много за обективността на проверката, а и е вероятната причина тя да се отлага във времето.

Както се чува в самия запис, Марченко очаква месец юли с нетърпение, за да се пенсионира. Вероятният изход от проверката е просто да бъде пенсионирана. А кой ще понесе отговорност за битите потребители в ЦНСТ Червен бряг ? Дали Агенция социално подпомагане ще “наградят” ръководителката с медал за действията и постъпките и.

Нашият екип продължава да следи случая. А когато въпросната проверка, някога приключи ще ви покажем още редица записи,от същият център, които ще демонстрират “обективността” на българските институции.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!