Закупува ли общинска съветничка на ДПС имоти чрез подправени документи ?

С нас се свърза Данаил Тоновски, собственик на охранителна фирма и заведения в гр. Койнаре.

Същият, според договор за наем с РПК Червен бряг, стопанисва имот, обособен за кафене в Койнаре.

“Договорът ми с НАРКОП е от над 10 години, от 2008 година. Винаги съм бил коректен наемател, плащал съм наемите си в срок, само и единствено на председателката на дружеството. Изведнъж се оказва, че общинската съветничка от ДПС Ася Рангелова се сдобива с въпросния имот.

Никой не знае как, при положение, че НАРКООП имат нотариален акт за собственост, имат договор с мен от толкова години”-разказва Тоновски.

Справка показва, че Ловешкият съд е присъдил наистина въпросното помещение на Ася Рангелова, чийто брат също е общински съветник от квотата на ДПС.

За него сме писали в други наши разследвания, едното от които е свързано с приватизацията на общинско помещение в центъра на град Червен бряг.

Интересен е фактът, че адвокатите на Рангелови претендират, че въпросният имот в Койнаре е бил в активите на фалиралото предприятие “Бета”.

Документ, изпратен от синдика на “Бета”, до областната управа от преди няколко години обаче доказва точно обратното.

Става ясно, че обектът е построен от фирмата, но той не е заведен в дълготрайните активи на дружеството и е платен от РПК, следователно е тяхна собственост.

Как обаче години по-късно Ася Рангелова  купува въпросния имот точно от синдика на фирма “Бета”?

Потърсихме г-жа Рангелова за коментар. С повишен тон тя ни обясни,

че е юрист, а след множество коментари, целящи да подценят работата на репортера ни, все пак отговори, че фирмата е била обявена в несъстоятелност и тя купила имота на търг.

Според нея няма нищо незаконно в сделката.

“Зов нюз” пита Прокуратурата: Създадени ли са документи с възможно невярно съдържание? Ако да, кой ги е внесъл и защо?

Потърсихме  председателката на РПК за коментар : “Ася Рангелова от години със семейството си ползваше друго помещение, съседно на въпросното кафе.

И тя, също като Тоновски, имаше договор с нас като наемател. Изведнъж същата спря да плаща наеми, да отговаря на официалните ни писма и обаждания.

Малко по – късно Рангелова вече имаше документ за собственост на това помещение и съответно на въпросното кафе.

Категорично заявявам, че тези помещения са строени от “Бета”, но платени от РПК. Те са собственост на РПК. Винаги са били.

Как се е сдобила с тях без нашето съгласие и без ние да сме продавали не мога да кажа.

Ние като потърпевши сме подали съответните искове в прокуратурата и съда и очакваме отговори от тях”.

След справка в имотния регистър се оказа, че през последните няколко години Рангелова активно е участвала в сделки за купуване и продаване на имоти, сгради и земи.

Част от сделките са изповядани като дарение.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!