Как бившите и кандидати за настоящи в Тетевен, си продават общинска собственост ?

Николай Павлов – бивш кмет на Тетевен

Как бившият кмет на Тетевен, г-н Павлов по времето на кметуването си, сам на себе си си продава общинска собственост ?

Оказва се, че г-н Павлов се е сдобил с къща (двуетажна масивна жилищна сграда) по времето на кметуването си в Тетевен, която е била държавна собственост.

За да закупи имота на занижена, видно от документите по долу, данъчна оценка, Павлов предлага на областния управител, община Тетевен да закупи въпросния имот от държавата. Съответно молбата му е удовлетворена, видно от наличната документация. И така на практика Община Тетевен и жителите на общината са закупили на кмета си “двуетажна масивна жилищна сграда”.

След като имота вече е в активите на общината, кмета пише молба, адресирана до него самия, в която моли сам себе си, да закупи въпросният имот, който той вече е използвал и преди озаконяването му и реализирането на въпросната сделка. Интересното в документите е разбира се, че кмета си е саморазрешил въпросната продажба. А още по интересното е, че никъде не успяхме да открием има ли решение на общински съвет, които дават съгласието си за това. Защото общинският съвет взема решенията, а кмета ги изпълнява. Но вероятно Павлов е забравил да прикрие тези следи.

Интересен е факта, че сега г-н Павлов е кандидат за общински съветник, издигнат от Зелените. А кандидатът им за кмет е Иван Цветков.

Интересно е дали г-н Павлов няма да бъде кмета в сянка, който да дърпа конците над младия и неопитен Павлов ? Наясно ли е общността в Тетевен, как бившият първи в Тетевен е продавал сам на себе си общинска собственост на занижени данъчни оценки ?

Иначе всички скрити в предизборните си кампании са много честни и почтени !

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!