Как общински съветник от Гулянци купува редица имоти без доказан доход, на данъчна оценка ?

Лъчезар Крумов, общински съветник в Гулянци, снима : Facebook

Лъчезар Крумов е най – младият общински съветник в ОБС (Общински съвет) гр. Гулянци. Същият влиза от квотата на БСП, но след редица разногласия с кмета Яков и други членове от червената партия, същия е изключен от партията на Нинова.

Крумов оглавява структурата на ВМРО в същия град.

Какви доходи има Лъчезар Крумов, който вероятно по действията му се разбира, че на есен ще бъде кандидат за кмет на Гулянци ?

Справка показа, че същия получава чисто 430 лева, като общински съветник. Няма други доходи по трудови или граждански договори .

И тук се поражда големият въпрос, а именно : от къде Крумов има средства да закупи два етажа от голяма търговска сграда в с. Милковица, както и къща ?

Решихме да направим още една справка, на семейството на общинския съветник . Оказа се, че бащата на Крумов има на свое име редица имоти, като например три апартамента в Слънчев бряг.

Проверяваме и на какви цени са закупени въпросните имоти . Без да изненадаме, който и да е, се оказа, че всички имоти, закупени от семейството на общинския съветник, са закупени на занижени данъчни оценки.

По интересното в случая обаче е, с какви доходи общинският съветник е закупил въпросните имоти ? Подвел ли е Сметна палата и НАП, като е укривал доходите си и по този начин е ощетил държавната хазна ? Отправихме запитвания и до НАП -Велико Търново, както и до Сметна палата и КПКОНПИ.

Така на практика се получава, че човекът, който най – много критикува местната власт, заобикаля закона по различни начини . Ситуацията повече от всички напомня на старата българска поговорка “крадеца вика дръжте крадеца”, а какъв ще е резултата от проверките на институциите, очакваме да разберем скоро.

Очаквайте подробности скоро !

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

1 Comment

  • КОРУПЦИЯ !

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!