Кой и как продава земя в парка “Стратеш” в Ловеч ?

От няколко дни, в групата “Забелязано в Ловеч”, във Facebook, жители на гр. Ловеч се питат кой и как е продал и дал разрешение за строеж, в парк “Стратеш”. Различни медии директно хвърляха обвинения към ръководството на общината .

Нашият екип реши да направи проверка по случая. Оказа се, че въпросният имот е собственост на фирма “Инвест Джи Джи” ЕООД. Според Търговския регистър, фирмата е собственост на Гергана Георгиева, която е на 22 години. Интересен е и факта, че въпросната фирма е с капитал 100 лева, а дейността и е свързана със селскостопанска продукция, внос и износ на селскостопанска продукция, търговия с торове и препарати за растителна защита и др. селскостопански услуги. Георгиева е собственик и на друга фирма – “Интерхотели Велико Търново” ЕООД, с капитал 2 лева. През 2016 година, въпросната фирма е била собственост на Мая Николова. Фирмата, с капитал от 2 лева развива хотелиерска дейност на територията на старата столица.

Друга справка показва, че въпросният строеж в парк “Стратеш” в Ловеч, до 2017 година е бил на името на Стела Иванова. По наша информация, същата е тъща на Георги Георгиев по прякор “Гошо г*за” от Ловеч. Въпросният е известен с връзките си с Цветан Василев.

Интересен е факта, че Стела Иванова е закупила имота в парк “Стратеш” през 2006 година, а справка в имотния регистър показва, че имота е бил общинска собственост. По това време, кмет на Община Ловеч е бил г-н Минчо Казанджиев, който към настоящия момент е обвинен от прокуратурата за ощетяване на общинската хазна .

Тук е мястото да попитаме и как някой се сдобива с такива парчета, апетитна земя, в парк ? И за колко пари ?

Според информация от директор на дирекция към Община Ловеч – арх. Златанова, към настоящият момент, не могат да се правят каквото и да е било констатации, защото се извършва проверка от вътрешни и външни експерти, които трябва да оценят дали има незаконен строеж. От общината обещават, че ще ни държат в течение след извършената проверка.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!