Областният управител на Плевен в схемата с боклука от Италия на Бобокови

Областният управител на Плевен, Мирослав Петров е налагал политически чадър и пълно съдействие на фирмите, превозвали опасен отпадък от Италия. Това твърди основния свидетел по делото срещу обвиняемите Бобокови.

По-рано днес, специализираната прокуратура разпространи свидетелските му показания, а в тях фигурира и името на Петров.

По думите му, представителят на държавата в Плевен е оказвал пълно съдействие на фирмите за внос на боклука в обл. Плевен.

Каква е обаче причината въпросната схема да бъде разбита все още не е ясно.

Това е поредния скандал, в който се замесва областния управител на Плевен и областен координатор на партията на Борисов.

Преди години Петров е обвинен в опит за изнудване и рекет, а преди броени дни негови съпартийци го обвиниха в задколисие и съглашение с БСП и ВМРО. Това беше и повода няколко знакови имена на ГЕРБ – Плевен да напуснат партията, а от своя страна тя смени общинското ръководство.

Ще предприеме ли ГЕРБ действия срещу Мирослав Петров и прокуратурата ще провери ли за случая, очакваме да разберем.

Подобни показания доказват злоупотреба с власт, на която явно Петров се радва.

В показанията на свидетеля фигурират и имената на Георг Спартански и шефа на РИОСВ Плевен. За сега никой от тях не е дал официално изявление по случая.

Ако свидетеля по делото се окаже прав и може да докаже свидетелските си показания, то това означава, че съвсем скоро в сагата с боклука ще има още арестувани длъжностни лица.

Канал 7 ще продължи да следи случая.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

1 Comment

Comments are closed.

error: Не може да копирате текста!