Община Берковица пак ще чисти уж вече почистена река

В интернет предаването на Христо Гешов “На прицел”, ви показахме за скандалните обществени поръчки, по метода “неотложност”, в община Берковица.

Оказа се, че общината беше платила на фирма, регистрирана за пътнически превози сумата от над 300 хил.лева, за почистване коритото на река Берковска.

Почистване обаче имало само на хартия, свидетелстват и местните, които живеят по поречието на реката.

Оказва се, че явно за да прикрие “грешката” си община Берковица отново е пуснала обществена поръчка за почистване на…. същата река.

Интересното е, че това се случва малко след като екипът ни вече засне и излъчи материал по казуса, който кметицата не пожела да коментира, а предпочете да се скрие и малко след като, бивш общински служител беше извикан на разпит в Специализирана прокуратура.

Така на практика излиза, че берковчани ще платят два пъти за едно и също нещо.

Интересен е и друг факт, малко след като екипът ни засне и излъчи, че общината е подписала договор, миналата година, за изграждане на нов мост и подпорни стени на мост “Лонджата”, а ремонт нямаше, изведнъж строителната фирма разположи техника на мястото и започна ремонтни дейности.

Междувременно екипът ни подаде сигнал и до специализирана прокуратура и главния прокурор за случващото се в общината Берковица,а местни жители излязоха на протест с искане оставката на кмета Каменова.

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!