Осъдиха лъжлива медия от Троян

Сдружение “Курортен комплекс Чифлика”оповестиха новината на официалната си страница във Фейсбук.

Хотел “Алфарезорт” осъдиха за клевета и обида троянското издание “Троянпресс”, което е собственост на ” Троян Медия Груп ” ЕООД, представлявано от всестранноразвитата личност и единствен журналист в “медията”, Митко Динушев.

Това не е първото загубено дело срещу Динушев и “Троян прес”, а още няколко такива чакат своето решение.

“Репортера – собственик” е осъден да плати на троянския хотел над 10 хил.лева за това, че в продължение на няколко статии е наклеветил и накърнил доброо име на фирмата и откровенно е разпространил лъжи, пише още в съдебното решение.

Малко след като сдружението публикуваха решението на съда, троянският сайт за лъжливи новини отново избълва поредната гнусотия, този път срещу съдията, която е осъдила Динушев, Антоанета Симеонова.

В дописката на интернет “изданието” е записано, че нямало да обжалва решението, а ще го изпрати на компетентните органи. Явно Динушев, не е разбрал, че срока за обжалване е изтекъл, а всичко останало е плод на явно болните му амбиции.

“Троян прес” със сигурност НЕ е медия по ред причини. Една от които е, че споделя и разпространява клеветничеки твърдения, нарушаващи всякакви човешки права. Авторите на всички дописки са анонимни, както и не става ясно кой е собственил на въпросната медия, както е по закон. Всички медии са длъжни да отразяват всички гледни точки, според етичния кодекс на журналиста и закона за радиото и телевизията. Не се допуска да бъде разпространява клеветническа информация или такава, целяща да изложи, злепостави и накърни доброто име на трето лице, а според същия закон и всеки има право да се защити и да изложи своята тези и защита. Такова нещо обаче отново липсва.

Нито Динушев, нито “Троян прес” имат публични телефонни номера за връзка.

Справка, с която се сдобихме от едно от делата срещу “медията” показва, че “Троян прес” са получавали финансиране от две политически партии БСП и ДПС.

Наши източници твърят, че зад въпросната медия стои не кой да е, а небезиствестните братя Мондешки.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!