РОМСКИ БАРОНИ, БЛИЗКИ ДО ВЪЛОВ ВЗЕЛИ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ

Почти готов е финансовият доклад на новият кмет на община Червен бряг, д-р Костадинов.

От отчета внесен до местните депутати, на предстоящата общинска сесия, става ясно, че ВРИД Кмет В. Василева е раздавала с пълни шепи от общинската хазна на…ромски барони от Червен бряг.

Според същата справка, само за 2019 година, фирмата ЕТ “Строй Комесрс – Елеонора Спасова” е изпълнявала поръчки за сумата от 40 414,19 лева.

КОЯ Е ЕЛЕОНОРА СПАСОВА ?

Недков Сандов и Елеонора Спасова, снимка : Facebook

Името и известно с това, че същата е съпруга на небезизвестният Недко Сандов (Неци) от 5-ти квартал, в Червен бряг. Същия е свързван от години с екс кмета Вълов, а на местните избори т.г., същия беше арестуван за купуване на гласове, притежание на незаконно оръжие и боепримаси и 4 куб. незаконни дърва. Елеонора Спасова пък беше кандидат за общински съветник от листата на Вълов.

Братът на Недко Сандов, Йордан Сандов също е изпълнявал различни ремонтни дейности за сумата от 51 069,49 лева за 2019 година.

Йордан Сандов, снимка : Facebook

Интересна е сумата, която същият строител е взел за ремонт на здравната слуба в с. Реселец, а именно малко над 35 хил.лева.

Друг строителен предприемач, от същата фамилия е Петър Петров.

Петър Петров (1-ия от дясно на ляво), снимка : Facebook

Неговата фирма, “Петроникс груп” ЕООД, е изпълнила поръчката, за доизграждане на съществуващ строеж – жилищен блок № 6 в ж.к. “Победа”, а стойността на поръчката е 881 458,33 лева с ДДС. Същият е изградил и паркинг в междублоково пространство за сумата от 55 хил.лева, както и подпорна стена са сумата от 25 455.42 лева.

Интересни са още две фирми, познати на обществото. Едната също е свързана с ромската фамилия, тази на Върбан Върбанов, който е реализиран проекта за саниране на “Фондови жилища”, както и е изпълнил няколко поръчки н обща стойност 8 190,12 лева, а другата фирма е “Иво Строй – Кръстев” ЕООД, която е прибрала за същата година 15 283.08 лева. Същата фирма реализира и проекта за саниране на сградата за пожарна безопасност в града.

И сега забележете, община Червен бряг има собствена фирма за строителни дейности и довършителни такива – “Хърков” ЕООД. Но същата фирма за тази година е взела 19 хил.лева за закърпване на дупки по пътищата.

Интересно, защо ВРИД Кмет Василева, а и преди свалянето му от длъжност Вълов, не са давали подобни поръчки на общинското дружество “Хърков” ?

Какъв е този наплив ромски фамилии да изпълняват редица обществени поръчки в града, особено в година на избори ? В този ред на мисли и друг ромски барон изпълни обществената поръчка за ремонт на местното читалище, за който вече сме ви разказвали.

Разбира се, от всички изписано по – горе няма конфликт на интереси. Не е и нужно да има ! Не е и незаконно конкретните фирми да са изпълнители на въпросните задания от общината, друг е въпроса как са изпълнени и завишени ли са КСС-та по същите ?! Друг е въпроса и как тоно тези фирми са избрани, точно за тази дейност ! Пълна случайност ! Едва ли ?!

А междувременно, новият кмет Костадинов продължава да пита старото общинско ръководство “къде са парите на данъкопладците ?” . Питаме и ние, но отговор разбира се не получаваме.

Е вероятно отговор е – парите ви отидоха за избори !

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!