Семейство Гонкови от цигари без бандерол до палежи

В поредица от журналистически разследвания ви показахме въпросното семейство с интересен бизнес, криещ се зад името “Щедрите”, които пред НАП отчитат мижави пари, като печалба, а в същия момент парадират със завидно финансови възможности.

Във втора част излезе,с лицето и името си, и една от измамените от Бисер Гонков, Десислава Иванова, която разказа схемата, по която Гонков приватизирал имота и в центъра на Червен бряг.

За никого в Червен бряг обаче не е тайна един от “тайните” бизнеси на семейство Гонкови, този с цигарите без бандерол. Известен факт не само на жителите в околността, но и на органите на МВР.
Източник на Канал 7 твърди, че именно заради нелегалните цигари е възникналия и пожар в началото на 2016 година в с. Реселец, общ. Червен бряг, където изгоря местно заведение. Справка показва, че и до днес разследването по случая не е приключило, а към момента се води неизвестен извършител.

Бисер Гонков – Брадата и дъщеря му Поля Гонкова

Запознати със случката твърдят, че общо с палежа на местното заведение има именно Гонкова и човекът, с който живее на съпружески начала, криминално проявения Цеци Тинчев от с. Алтимир, обл. Враца.
Според същите източници, собственикът на изгорялото заведение закупувал от Гонкова от незаконните цигари, а спор за 20 Хил.лева в цигари предизвикал въпросното “произшествие”.

Собственикът на местната кръчма нито отрече, нито потвърди въпросната информация.

Поля Гонкова и Цеци Тинчев

Кой е Цеци Тинчев?
Негова актуална снимка трудно може да бъде намерена в публичното пространство. Профилът му във фейсбук не показва някаква активност. За него се знае, че е земеделски производител от с. Алтимир, обл. Враца. Познат на органите на МВР и прокуратурата. Известен е с прякора Ландърс и е част от бандата на Квиц, които бяха задържани при мащабна спецакция на ГДБОП.

Тинчев е част от организираната престъпна група, която бе разбита от антимафиоти.Те са уличени в редица зверства, сред които брутални извращения, грабежи, наркотици, лихварство, палежи, поръчкови отвличания и заплахи. При спецакцията бяха заловени 7 човека от бандата, сред които и тарторът Цветелин Ценов-Квиц. Един от тях е избягал, но впоследствие бил заловен от служители на ГДБОП.

Единият от тях е Ландърс, чиято къща е била обискирана в хода на операцията. 
Цветан Тинчев-Ландърс е главен заподозрян за палежа на дискотеката на Веселин Попов-Лунгара в Галиче. В бара бе хвърлен коктейл „Молотов“ точно в деня, в който синът на Лунгара трябваше да се яви като свидетел на делото срещу Ценко Чоков в Специализирания съд в София. Съпругата на Веселин Попов категорично сочи като извършител на палежа Ландърс, като според нея именно той е и човекът, който обработва свидетелите срещу кмета на Галиче и който има общо с последния побой на един от тях.

Органите на МВР не пожелаха да коментират има ли общо Гонкова и Тинчев с палежа на въпросното заведение в с. Реселец през 2016 година, нито пък пожелаха да коментират дали е работено и по такава версия. Охранителни камери от деня преди палежа обаче показват, че Тинчев е посетил въпросното заведение.

Канал 7 подаде официални сигнали до Главния прокурор Иван Гешев, до министъра на МВР Бойко Рашков, до министъра на финансите, директора на НАП и др., за да проверят бизнеса на въпросното семейство.

Очаквайте продължение !

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!