Скандални записи от “фурната на ужасите” показва какво ядат червенобрежките деца

Скандални видеозаписи пристигнаха днес на официалната поща на КАНАЛ 7, от “кухнята на ужасите”, собственост на тъста на Десислав Иванов, който е и служител на БАБХ Плевен и общински съветник от ГЕРБ. Въпросната фирма приготвя закуски за три учебни заведения на територията на Червен бряг.

От видеозаписите се виждат отново редица нарушения и напълно опровергават твърдението на проверяващите от БАБХ-Плевен, че хигиената е “задоволителна”, че персонала има бонета и униформи и че въпросната “фурна” покрива изцяло нормите за да работи.

От видеозаписа ясно се вижда, че персонала не само няма боне и униформа, каквото е изискването по закон, но и храната се пипа без ръкавици и то по време на пандемия. Липсват и маски на персонала, което нарушава противоепидемичните мерки въведени в страната покрай пандемията с ковид.

Ясно се вижда и как част от храната пада на земята, след което е вдигната от въпросната служителка и директно поставена върху тестените изделия. Въпросният колбас се използва и за микрофон, а слюнките, които случайно попадат върху него, пипан и с голи ръце явно не са проблем нито за собственик на хартия Марин Тошев, нито за реалния собственик – Десислав Иванов.

Екипът на КАНАЛ 7 предостави редица записи на директора на БАБХ – София, който се зае веднага със случая.

Ясна е вече и практиката на директора на ОДБХ Плевен д-р Данка Николова, да оказва “чадър” на въпросния служител срещу когото са подавани редица сигнали за корупция, но нито един не е довел до каквото и да е наказание.

Официалният отговор на директорката до нас е поредното доказателство за това, защото нейната констатация от извършена проверка напълно се разминава с това, което се вижда на редица кадри.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!