След разследване на Канал 7 рокади в общински съвет Берковица

Във втора част от интернет предаването “На прицел” ви показахме за нелегитимния общински съвет в Берковица. До правния прецедент се стига, след като през месец март т.г. ОИК Берковица прекратява правомощията на общинския съветник Борисов Цветков Костадинов.

Костадинов обжалва решението в съда в Монтана, от където потвърждават решението на ОИК Берковица.

Въпреки това обаче, в продължение на няколко месеца Костадинов отказва да напусне стола от местния парламент, а председателя на общинския съвет Деян Еленков не предприема каквито и да било действия по отстраняване на отстранения общински съветник.

Канал 7 сезира компетентните органи, в лицето на ЦИК и Областна управа Монтана.

Областния управител Валери Димитров преди минути отговори на поставените от нас въпроси.

Според Димитров общинския съвет е работил в разрез със закона и задължава председателя на ОБС Берковица, Деян Еленков да свика сесия, на която клетва да положи новия общински съветник Даниел Доцов, а Костадинов да бъде отстранен.

Областния управител на Монтана е изпратил и сигнал до специализирана прокуратура за извършени закононарушения от местния парламент.

Канал 7 ще продължи да следи за случая.

А междувременно днес в 18 часа, пред пощата в Берковица, местни организират протест с който искат оставката на кмета Каменова и общинския съвет.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!