Спецпрокуратурата погна кмета на Берковица

След сигнал на Канал 7 за съмнителни обществени поръчки, нелигитимен общински съвет и документи с невярно съдържание, подписани от кмета на Община Берковица, Димитранка Каменова, спецпрокуратурата се сезира.

Екипът на разлседяащото интернет предаване “На прицел” е извикан на разпит пред прокурор.

Искам първо да поздравя за бързата реакция спецпрокуратурата, че толкова бързо се задействаха след моя сигнал. Екипът, който работи по случая по някаква случайност е и същия, който задържа и свали от власт екс кмета на Червен бряг, Данаил Вълов. Припомням си буквално онзи момент, когато се борих с корупцията в Червен бряг. “, каза Христо Гешов, разследващ журналист и собственик на Канал 7.

Припомняме, че Канал 7 в редица журналистически разследвания ви показахме за съмнителни обществени поръчки провеждани в община Берковица, където изпълнителите винаги са едни и същи. Част от тези поръчки на хартия са изпълнени, реално не. В друго наше разследване ви показахме и как Каменова е излъгала в официален документ, че не е имала нищо общо с ДФЗ, а в друга част как отстранен общински съветник продължава да изпълнява функциите на такъв, въпреки решението на ОИК и съда.

Веселина Иванова

Веселина Иванова е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!