ТОЧАТ ЛИ ФИРМИ ОТ ЧЕРВЕН БРЯГ ПАРИ ОТ АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА ?

Потърсиха ни няколко граждани от Червен бряг, които са били регистрирани, като безработни в бюрото по труда в Червен бряг.

Разказаха ни, че няколко фирми, на един и същи човек, а именно Биляна Бусерска и майка и, назначавали редица “безработни” по програма от “Агенция по заетостта”.

Първият случай, за който ще ви разкажем днес, е този на Теменужка Димитрова, която и към настоящия момент се води служител в една от фирмите на Бусерска, но е в болничен, поради здравословни причини.

Димитрова споделя, че е назначена за касиер, но… изпълнява задълженията на една ДОМАШНА ПРИСЛУЖНИЦА. В разказа си пред нас, Теменужка споделя, че е чистила квартирата на шефката си, затваряла е компоти, гладила е, пере и т.н.. Все дейности, които никъде не са описани в длъжностната характеристика на един касиер.

Интервюто със служителката вижте тук :

Потърсихме Агенция по заетостта в Ловеч. Според тях тези действия на работодателите са недопустими и категорично незаконни. Има ясно разписани наредби и правила и всеки, който си позволи подобно нещо ще бъде санкциониран !

И понеже Теменужка е в болничен, настоящата лична “прислужница” на същата бизнес дама се казва Павлина, която на няколко пъти беше засечена да чисти дома на шефката си .

Интересен е и друг факт : една от фирмите, които наемат подобни служители е на името на майката на Бусерска. Същата освен, че е пенсионерка, работи и към ЦНСТ гр. Червен бряг, има действаща фирма и…наема безработни. Тук се поражда въпроса, защо същата управителка – пенсионерска и служителка, не самоназначи себе си в собствената си фирма, било то и по програма за безработни .

А още по интересният факт е, че докато провеждахме нашето журналистическо разследване, Бусерска се оплака в Прокуратурата в Червен бряг срещу мен, Христо Гешов. Причината е, че съм снимал репортаж за нея, което според дамата явно е незаконно.

А при все това, същата ише жалби от името на служителите си и бивши такива, потърсени от нас, които пуска в полицията, мислейки си, че това би спряло евентуални проверки и неудобни въпроси от наша страна.

Потърсихме Биляна Бусерска за коментар, но тя беше категорична, че няма да коментира нищо, че не желае среща с мен и екипът ми и можело да има такова интервю само в присъствието на полиция и адвокат. Обаче не уточни дата и час. Екипът ни изчака търпеливо няколко дни за да уточни мястото на интервюто, но такъв разговор не беше иницииран повече.

А междувременно от полицията ни обясниха, че няма как да съдействат на г-жа Бусерска и да я закрилят по време на интервю с журналисти, защото работата на нас медиите е точно това, да задаваме въпроси. Няма и причина, по която Бусерска да се опасява от нас. До сега нито един наш герой на разследване не е пострадал физически, нито психически.

А вчера, същата госпожа беше арестувана от органите на МВР за разпространение на наркотици, които били намерени и иззети от офиса и личният и автомобил.

ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ !

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!