Шефката на БАБХ-Плевен сляпа за очевидни нарушения

След като КАНАЛ 7 подаде официален сигнал срещу служител на БАБХ-Плевен и общински съветник на ГЕРБ – Червен бряг, Десислав Иванов, директора на ОДБХ Плевен д-р Данка Николова остана сляпа за очевидни нарушения, които в друг случаи биха вероятно довели до затваряне на търговски обект.

Според официалният документ изпратен до нас, служители на отдел КХ при ОДБХ-Плевен са извършили проверка във въпросната “фурна”, която ви показахме преди седмица. Проверяващите установили, че въпросният обект не е собственост на техен служител, а именно Десислав Иванов, а на неговият тъст, Марин Тошев. КАНАЛ 7 разполага с видео записи, удостоверяващи и доказващи, че реалният собственик и управител на въпросния търговски обект е не кой да е, а именно Десислав Иванов.

Разбира се проверката е извършена през деня, когато въпросната “фурна”, хранеща деца по договор, не работи, защото въпросните закуски се приготвят нощем, не е установила работен процес. Според същият официален документ, персонала, който не е намерен на място имал и работно облекло. Записите от скритата камера на КАНАЛ 7 обаче показват точно обратното.

Разбира се никой не е очаквал друг отговор. И въпреки личното възмущение на д-р Николова, шеф на ОДБХ-Плевен, при преглеждане на видеоматериалите, отговора е повече от скандален.

Разбира се, че в обекта не се пуши, ясно се виждат и работните облекла и бонета на персонала, който според проверяващите е цитирам “задоволителен”. Оставаме на лична преценка на директорите на училищата, на родителите и гражданите да преценят дали там където се приготвя храната, която купуват и дават на децата им е редно да се пуши и да се приготвя от “задоволителната” “лична хигиена” и “работно облекло” на въпросните служители.

Междувременно от днес БАБХ има нов началник, а екипът ни успя да предаде сигнал срещу началника на ОДБХ-Плевен и служителя Десислав Иванов до Министерство на земеделието и храните, както и до току що назначение шеф на БАБХ.

Очаквайте продължение, в което ще ви покажем с какво хранят децата ви ежедневно в три червенобрежки училища.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!