Протест на служители от гръцката “АВАКС”. Пак “забравила” да плати

Както вчера писахме, служители на гръцката фирма “АВАКС” АД готвят мащабен протест, който по информация на Канал 7 ще се проведе утре.

Бивши и настоящи служители на некоректната фирма, както и представители на различни фирми, които месеци наред очакват плащания, ще изразят недоволството си и приканват институциите да започнат незабавна проверка.

С екипът ни се свърза Кольо Иванов, който е бил заварчик. Иванов е заварил повече от километър тръби, а сумата, която трябва да получава от некоректната гръцка фирма “АВАКС” АД вече надхвърля 4 хил.лева.

Всеки ден чакаме, работим и се надяваме да ни платят, а плащане няма. От фирмата изпълнител твърдят, че са превели парите на подизпълнител, който ни дължи парите, а ние чакаме по 3, 4 месеца. Всеки ден вместо пари получаваме още заповеди – работа, работа за без пари! “-каза пред наш репортер служителя на” АВАКС”.

Канал 7 днес направи справка на некоректната фирма, която от съответната поръчка ще вземе няколко милиона лева. Оказа се, че “АВАКС” АД е фирма “бушон”, която е завличала и свои служители и бизнес партньори и в Гърция, а фирмата е регистрирана, като некоректна.

Защо тогава тази фирма продължава да работи на територията на България и къде са компетентните органи?

Припомняме, че прокуратурата започна проверка срещу GP GROUP, а логичния въпрос е, кога ще се самосезира и за “АВАКС” АД?

Канал 7 отправя и официално питане до Инспекция по труда, която се надяваме да влезе в ролята си и да защити правата на българските граждани, които работят денем и нощем по въпросния проект.

Логично би било да попитаме и прокуратурата, защо тази фирма, която според Търговския регистър е регистрирана на два различни адреса в София, продължава да развива дейност на територията на страната ни, при положение, че държавата, в която е основана я е обявила за некоректна. Некоректна е в България.

Напомняме, че през август т.г., около 20 служителя на “АВАКС” АД излязоха отново на протест с единственото искане – да получат заработените си заплати.

Според живущи в Хасково, фирмата редовно сменя работниците и непрекъснато търси нови такива. Вероятната причина е именно факта, че не плаща на време и не е коректна.

Очакваме компетентните органи да се намесят, а Канал 7 ще продължи да следи случая и да ви информира.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

1 Comment

Comments are closed.

error: Не може да копирате текста!