Възрастна жена даде 6 600 лв. на телефонни измамници за ваксина срещу COVID -19

Възрастна жена от русенско село е дала 6 600 лева на телефонни измамници, които са я излъгали, че е необходима животоспасяваща ваксина срещу коронавирус на племенника й.

89-годишната жена получила обаждане на домашния си телефон около 10:00 часа вчера, съобщава БТА. Непознатият мъжки глас обяснил, че е „главен лекар на болницата в град Свищов”. Той казал на жената, че племенникът ѝ е болен от коронавирус, като за целта е необходимо да му се постави животоспасяваща ваксина. Разговорът продължил с плачещ мъжки глас, който пострадалата оприличила на своя роднина. Той й казал, че трябва да му помогне.

Псевдодокторът отново се намесил, като ѝ заявил, че трябва спешно да се намерят пари. Жената обяснила, че има налични 6 600 лева.

Разговорът е продължил повече от два часа, като накрая възрастната жена е изпълнила указанията. Тогава опаковала в торбичка 6500 лева, които да изпрати по мнимия шофьор на болницата. Пратеникът пристигнал пред дома ѝ около 13:00 часа и тя му предала нагласените пари, като в същото време още разговаряла с „доктора” по телефона.

Жената разбрала, че е измамена по-късно и подала сигнал в полицията. По случая се води разследване.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!