В община Тетевен бяха проучени и описани маршрути за планинско колоездене

През пролетните и летни месеци екип на MTB-BG.com, воден от Любомир Ботушаров, направи няколко проучвателни карания на територията на община Тетевен. В резултат на това бяха описани и публикувани 13 нови маршрута за планинско колоездене. Всичко това се случи в изпълнение на договор, сключен с Община Тетевен, като основната цел беше популяризиране на Тетевенския регион като дестинация за велотуризъм и по-специално за каране на планински велосипед.Тетевенският Балкан не за първи път попада в полезрението на MTB-BG.com. През последните 3-4 години в този уебсайт се появиха няколко хубави маршрута за планинско колоездене около Гложене, Черни Вит и Тетевен, което именно подтикна Община Тетевен да приеме предложението за допълнително проучване на нови възможности за каране на маунтин байк на нейна територия. В резултат на всичко това към настоящия момент в основния сайт MTB-BG.com и в специализираната платформа за маршрути към него, наречена МТБ Справочник, има публикувани над 20 маршрута за каране с планински велосипед, които вече започнаха да привличат любители на този вид туризъм и спорт към Тетевен и региона.Сред маршрутите има леки карания, подходящи за хора, които нямат голям опит по пресечен терен или за семейни разходки с деца и по-трудни в техническо отношение пътеки, които ще допаднат на по-опитните и смели любители на маунтин байка. Като териториален обхват новите маршрути бяха разработени около с. Гложене, с. Черни Вит, гр. Тетевен и с. Рибарица.Най-пълното обобщение на възможностите за каране на маунтин байк в Тетевен и околните населени места може да прочетете в статията „Велопътеводител из Тетевенския Балкан“ – https://mtb-bg.com/routes/teteven-bike-travel-guide. Там има връзки към подробните описания на всички проучени до момента от MTB-BG.com маршрути – общо 36 броя – както за маршрутите от предишни години, така и за новите, разработени през 2020 г.

Facebook Comments Box
Силвия Петрова
Author: Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

Силвия Петрова

Силвия Петрова е дългогодишен журналист с опит в няколко национални медии. Завършила висшето си образование, специалност "журналистика" във Великотърновския университет пред 2000 год.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!