Грешна диагноза и 170 лева за легло на ден в болницата в Ловеч

Родителите на новороденото, твърдят, че са били приети в държавната болница в Ловеч, но не са получили нито добро отношение и обслужване, нито каквото и да било внимание и лечение.

Мартин и Силвия Монови, отишли в спешният кабинет в държавната болница в Ловеч, заради 10 месечното им бебе, което било с хрема и болки в корема. От спешният център били насочени към детското отделение, където били веднага хоспитализирани.

Според родителите, единственото нещо, което получили след приемането им било вземането на кръв от бебето, което според лекарите констатирало, че новороденото е с “остър ларингит”.

След приеманието им и поставянето на съответната диагноза, до следващия ден, според родителите нито един лекар или медицински персонал не е давал никаква информация за състоянието на отрочето им, нито е извършвал каквито и да било прегледи и манипулации. След като майката потърсила отговор от медицинско лице, отговора бил повече от изненадващ :
На нашия въпрос тя отговори, че това в момента не е толкова важно и започна да вика какви сме и какво им се бъркаме в работата. Казахме, че след като това за тях не е важно и няма кой да ни прегледа и да каже какво се случва, ние бихме искали да си тръгнем и да потърсим помощ на друго място, а тя каза: „Като не ви се стои, не влизайте в болница или ходете на София.“ След това каза, че, за да си тръгнем, трябва да заплатим за този един ден, в който не получихме никакво внимание и да дадем 170лв.“, твърдят родителите.

„За сутринта ни казаха единствено, че има една филийка със сладко. Та така за 16 часа в болницата никакво обърнато внимание, никакво наложено лечение, бяхме принудени да платим 170 лв. понеже сме решили, че детето ни е в опасност и никой няма да му помогне. Накрая за капак, след като ни изписаха, се наложи да чакаме за епикриза близо един час.“– допълват още неприятно изненаданите родители.

Според бележката издадена от касата на болницата, семейството е платило 170 лева за 1 ден престой в съответното лечебно заведение, за 1 легло.

Интересното е, че след като новородено дете е прието чрез спешен център, в последствие хоспитализирано, не би трябвало да заплаща каквито и да било такси на лечебното заведение, но явно ловешката болница работи по съвсем различни закони и наредби.

Така на практика се оказва, че за 1 ден престой в лечебното заведение в Ловеч плащаш точно толкова, колкото би излязъл престоя ти със закуска и вечеря в четири звезден хотел, за един ден.

А малко след като родителите напуснали лечбното заведение и посетили частна клиника в Плевен, се оказало, че диагнозата на детето им е напълно грешна.

Потърсихме коментар от ръководството на болницата в Ловеч, но не успяхме да открием никой. Сега очакваме отговор от Националаната здравна каса, която трябва да извърши незабавна проверка.

Напомняме, че в рамките на няколко месеца, родители от различни краища на страната обвиниха лекари в немърливост, след като децата им починаха. За случаите се намеси и здравното министерство.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!