Десетки хиляди протестират в Минск

Десетки хиляди души в Минск протестират срещу беларуския президент Александър Лукашенко. За трета поредна неделя след изборите на 9 август протестите не спират, след като той бе обявен за победител, съобщи Франс прес.

Въпреки засиленото присъствие на силите за сигурност, центърът на града е пълен с хора. Участниците в протеста носят червено-бели знамена, които са символ на опозицията. Скандират лозунги за оставка на правителството и дори арест за Лукашенко.

Освен полицаи в Минск има и военна техника. До момента са задържани 125 демонстранти, съобщава беларуското министерство на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс.

От две седмици насам се отнемат акредитациите на чуждестранни журналисти. Френският министър на външните работо Жан –Ив Льо Дриан стана поредният представител на западно правителство, който осъди решението на беларуските власти спрямо чуждестранните медии, като го нарече ограничаване на свободата на словото.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!