ЕК за България: Реформите трябва да са реални, а не на хартия

Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи изслуша зам.-председателя на Европейската комисия Вера Йоурова за актуалното състояние на Механизма за сътрудничество и проверка, който следи България и Румъния.

Според Йоурова предстои да се свърши още много работа и реформите трябва да са реални, а не на хартия. Никоя система не е идеална и прекратяването на механизма не означава, че системата е станала идеална. Тя добави, че първите доклади за върховенството на закона в целия Евросъюз ще бъдат публикувани на 23 септември, съобщи БНТ.

От групата на ГЕРБ/EНП публикуваха вчера съобщение, в което обясняват, че на заседанието не са канени и няма да присъстват представители на български или румънски институции, а само евродепутати. Очаква се групата за мониторинг на демокрацията в ЕП, която в края на август имаше закрито заседание за ситуацията в България, да докладва на комисията по правосъдие заключенията си

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!