ЕС ще създаде център за борба с насилието над деца

Едно от пет деца в Европа е жертва на сексуално насилие. Тази година се наблюдава “истински бум” на интернет-педофилската порнография. Само през миналата година 725 000 съобщения, свързани с насилието над деца, са прихванати онлайн. Това съобщи „Юръп Тудей“.

За да спрат разпространението на престъпления от този вид, Европейската комисия започна проект по модел на Националния център за изчезнали и деца жертви на насилие в САЩ. Центърът ще съгласува и обменя информация и доклади от държавите-членки относно насилието над деца.

Сходните действия, ще бъдат насочени към засилване на сътрудничеството с организации, работещи онлайн, всички в координация с асоциацията „Ние защитаваме“ (We Protect) за предотвратяване на експлоатацията на деца.

Европейската комисия апелира към държавите-членки последователно да прилагат съществуващите национални закони в тази област и обявява нов закон на ЕС, който ще задължи доставчиците на онлайн услуги да сигнализират органите за педофилски порнографски материали. 

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!