Китай ще произведе 610 млн. ваксини срещу коронавирус

Китайската програма за разработване на ваксини за коронавирус е на “водеща позиция” и Пекин е на път да произведе над 600 милиона дози до края на годината.

Китай действа усилено по отношение на развитието на своята ваксина срещу коронавируса, тъй като учените по целия свят се надпреварват да спрат смъртоносния вирус, който причини глобален хаос и уби почти милион души, съобщава БГНЕС.

Здравните служители заявиха пред медиите в петък, че Китай очаква да произведе 610 милиона дози ваксини до края на тази година, като годишният производствен капацитет ще достигне поне един милиард дози през следващата година.

Понастоящем 11 китайски ваксини са влезли в клинични изпитвания, като 4 от изпитваните са във Фаза 3. Те “напредват безпроблемно”.

„До момента работата за изследване и разработка на ваксини в Китай като цяло е на водеща позиция”, каза У Юанбин от Министерството на науката и технологиите.

Стотици хиляди работници в пристанищата, болниците и други райони с висок риск вече са получили експериментална ваксина от юли.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!