На пиян председател и 100 светофара са малко !

От няколко месеца насам, в социалните мрежи във фейсбук се дискутурат катастрофите в Червен бряг, на едно от отремонтираните кръстовища в Червен бряг. Кръстовище с пътни знаци и маркировка.

Снимка : БТВ

И въпреки всичко, ПТП-та са факт ! А решението според някои граждани е поставянето на светофарна уредба.

В ефира на БТВ тази сутрин, по темата се появи не кой да е, а известният Председател на общинският съвет, г-н Петьо Костов. Същият Костов, който преди време предизвика ПТП и избяга ! За случая може да си припомните тук :

https://zovnews.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/viden-obshtinar-katastrofira-i-izbyaga/

Към настоящия момент Костов не е осъден, но доколкото е известно срещу него се води дело. Или поне това е официалната информация, която имат медиите и гражданите. Но въпреки всичко, това не попречи на г-н Петьо Костов, “ни в клин, ни в ръкав” , да се изтипоса пред камерата на националната медия и да говори за закони за движения по пътищата .

И забележете, ако някъде има абсурди, то явно Червен бряг е столицата на абсурдите !

Но по пътя на всякаква логика, бихме попитали и г-н Костов ,и г-н Банчев, в качеството му на шеф на общинския инспекторат още от предния мандат, какво направиха те за регулиране на кръстовищата в града и общината. За неправилно паркираните автомобили, за никнещите високи сгради до оживени кръстовища, като например големият магазин на един бивш общински съветник Йотко Петков. Голям магазин, който няма паркинг, а паркираните автомобили на пътното платно пред съответния търговски обект, бяха причина за редица катастрофи, една от които причинала и смъртта на едно младо момче. Но разбира се Илиян Банчев и Петьо Костов тогава не взеха отношение.

Илиян Банчев, снимка : интернет

Преди няколко дни на изхода на Червен бряг, посока с. Рупци, млад мъж в населено място се блъска в друг лек автомобил и загива. Скоростта, с която е шофирал по данни на МВР е 180 км/ч. и след употреба на алкохол.

А истината е, че явно институциите трябва да превъзпитават шофьорите и хиляди светофарни уредби няма да решат проблема !

Защото ако г-н Илиян Банчев, като шеф на инспектората 2 години назад във времето, си беше свършил работата, в Червен бряг щеше да има регламентирани места за паркиране, а не всеки да паркира както си иска и където поиска. Но как това да стане, когато самият Илиян Банчев паркира редовно на оживено кръстовеще в нарушение на закона по пътищата ! А председателят на общинския съвет кара пиян, причинява ПТП и бяга от произшествието.

Но е хубаво когато същите те си правят евтин пиар за проблем, който е могло да решат още в предния мандат. Разбира се, стига да са имали волята и желанието за това. Би било редно темата да коментират хора, които поне спазват закона по пътищата, а не са с висящи дела, като Председателя на общинския съвет например. Но нищо.

А че проблем има, има ! Друг е въпроса къде е той ! А каквото и да си говорим най – вече проблема идва от самите нас ! Защото и хиляди светофари да има- пияният шофьор или невнимателният такъв няма да го превъзпитат ! Но практиката показва само едно – “за милиони няма закони, за кокошка няма прошка”. Или иначе казано, за хората с власт, причинили ПТП се намира вратичка в закона, а виновен се оказва обикновенният избирател. Пример може да дадем и с инцидента с лидера на партия ДОСТ, Лютви Местан.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!