Община Първомай въвежда “зелен сертификат” за достъп

Община Първомай изисква от днес зелен сертификат за достъп до административната сграда на служителите. Тези от тях, които нямат удостоверението за ваксинация или преболедуване от коронавирус, ще трябва да си правят периодично тестове. 

Изискването не засяга гражданите, които посещават фронт офиса на общинската администрация. За тях остава задължението да са с предпазна маска.

В сградата е обособен и пункт , където се правят бързи антигенни тестове, осигурени от общината 

Първомай е втората община в областта след Кричим, която въвежда това правило за достъп.

Кметът на Първомай Николай Митков обясни , че решението за предприемане на тази мярка е взето заради увеличаващата се заболеваемост и очакваните повече случаи на варианта Омикрон.

“Смятам, че това е мярка, която първо предпазва служителите, прави филтър на влизане за работа, тъй като осемчасовият работен ден е доста дълго време, в което хората са заедно. От друга страна самите граждани, които влизат във фронт офиса или в данъчна служба, да знаят ,че служителите са тествани или са със сертификат”, каза още Николай Митков.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!