Двама мъже наклеветиха катаджия в Червен бряг

Преди броени дни, дървета и стълбове бяха налепени с цветни афиши, със снимката на безкомпромисен катаджия от Червен бряг, Лъчезар Велчев.

Въпросните “рекламни” материали със сигурност не постигнаха търсения от авторите им ефект, а даже напротив, предизвикаха бурни реакции в социалните мрежи, а редица червенобрежани бързо навързаха две и две и категорично, като мотив за това деяние посочиха работата на полицая.

Проверихме дали има официални сигнали и жалби срещу длъжностното лице за наркоразпространение, корупция и пр. Никой от шефовете му обаче по веригата не потвърди това, а категорично го опроверга. Друга справка показва, че полицай Велчев е един от полицаите, които е написал най – много актове за нарушители по пътя за територията на общината !

В този ред на мисли, гледайки подобни афиши, които граничат с клевета и обида според НПК е редно да споменем, че в България неудобните много лесно ги “опраскват”. Достатъчно е просто да имаш малко въображение. Ако изключим този случай, може да си спомним за подобни такива, на по – голямо национално ниво, които целят само и единствено едно – да затворят устата на някой, да го опозорят и злепоставят в обществото. И може би същите тези герои си мислят, че са постигнали нещо велико !

Или както гласи старата българска поговорка “Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле !”. И тук не говорим някой да е допуснал някаква грешка в живота си. Говорим, че без никакви доказателства, някой ей така, решава да опетни едно име, един човек, който просто си върши работата. Интересното е че тук става въпрос за полицай. Защото ние българите, доста често се питаме къде е полицията. Ако я има, гледаме как да избягаме, в случая да ги опетним, ако ги няма , защо ги няма ! Странно племе. Но съдбата си знае работата. Защото “на каквото си постелиш, на такова ще легнеш”.

Наши читатели, пожелали анонимност, ни изпратиха видеозапис от охранителна камера до бл. “Строител” в гр. Червен бряг, която показва двама млади мъже, които лепят въпросните афиши. Така че завесата е вдигната. Сега остава някой да ги разпознае .

И преди да сте си казали “това нас не ни интересува”, си представете, че утре това може да се случи на вас, ваш роднина, дете, внуче ! Защото явно във времето в което живеем наречено демокрация, всеки може да прави каквото си иска, с цел да опетни името на някой, да го злепостави и да наруши човешките му права !

А извършителите дано са горди със себе си и постъпката си ! Но нека не забравят, че колелото се върти и рано или късно всеки си плаща “сметката” !

Facebook Comments Box
Христо Гешов
Author: Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

1 Comment

  • dobre mu e moje da ne e varno no go e zaslujil i ima kapka istina v towa koeto pishe na nikrologa za nego zashtot ima mnogo neshta koito vie ne znaete no az znam

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!