Освободиха зам.кметицата на Червен бряг

Днес зам.кметицата на Община Червен бряг, ресор “хуманитарни дейности”, Вергиния Василева беше освободена от длъжност.

Василева в продължение на няколко месеца беше временно изпълняващ длъжността кмет на Червен бряг, след като март месец спецсъда прекрати правомощията на Данаил Вълов.

Скандалите обаче около Василева не липсваха. Тя се превърна в изключително колоритна личност, а някои граждани и местни депутати я опреличаваха на Цола Драгойчева.

Василева нито веднъж не пожела да отговори на въпросите на нашата медия, с различни мотиви, но за сметка на това, след всеки наш опит за контакт с нея, последваха сигнали и жалби до Прокуратурата и МВР.

Но за имиджа си на “мадам недосегаема”,Василева се грижеше изключително старателно . Същата освен, че бягаше от нашата камера, си позволи не само да избяга от кабинета си, докато се опитвах да взема интервю от нея, но и да врътне ключа на вратата, оставяйки ме заключен в собствения ѝ кабинет. И за да бъде цирка по – пълен, Василева се обади в МВР. Явно “гражданските арести” на патриотите, вече са действащи и без да са минали гласуването в Народното събрание.

Броени дни след цирка, който разигра екс зам.кметицата Василева, се появи и нейн фейсбук профил, който сипеше купища обиди по граждани, които не се съгласяваха с мнението ѝ .

Подобен профил беше активен и преди две години, а тогава Василева използва официалният сайт на институцията, в която беше зам.кмет, да каже, че профила е фалшив, нищо, че редица граждани тълкуваха действията ѝ като след “пиянски приключения”. Тогава Василева се оплака в МВР, като директно ме обвини , че съм направил профила. За нейно огромно съжаление обаче, ГДБОП не потвърдиха съмненията ѝ , а от Районна Прокуратура излязоха със заключение, че създаването на фейсбук профил не е престъпление.

Преди няколко дни, кмета на Червен бряг, д-р Костадинов коментира и въпросните казуси с колоритната Василева. По думите му се разбра, че тя няма да заема дълго поста зам.кмет, нито е предвидил място за нея в новата общинска администрация.

За нея място няма, но подчинената и директорка на дирекция има ?!

Оказва се, че за Десислава Белчева, новото общинско ръководство е намерило място и тя остава на заеманата от нея длъжност, но като началник на отдел, не както до сега – директор на дирекция. Причината за тази промяна е, че по новата одобрена структура дирекция “Хуманитарни дейности” вече е отдел.

За разлика от Василева, Белчева наистина има професионални качества. Скромен човек, който може да работи, стига да има възможността . Явно новото общинско ръководство е оценило качествата на Белчева, след като тя остава на работа.

Facebook Comments Box
Христо Гешов
Author: Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!