Осъдиха екс кмета на Червен бряг

Специализианият наказателен съд се произнесе с присъди по двете обвинения, срещу екс кмета на Червен бряг Данаил Вълов.

По първото престъпление, злоупотреба с власт, Вълов е оправдан. В мотивите на съда става ясно, че Вълов е бил заблуден от комисията, която е заседавала по избора на изпълнители по проект “Топъл обяд”. Председател на комисията е бил екс зам. кмета Светослав Георгиев, който днес се изправи пред магистратите в качеството си на свидетел.

По второто обвинение, подписване на документи с невярно съдържание, Вълов е осъден на глоба от 5 хил.лева.

Така на практика, както писахме още на първото заседание, Вълов изцяло хвърля вината върху бившите си подчинени от въпросната комисия, която назначил.

Вероятността т.нар. свидетели по делото, от въпросната комисия да бъдат привлечени под наказателна отговорност е голяма, коментират юристи.

Вълов беше задържан през март 2019 г. от специализирана прокуратура, а по – късно беше отстранен от длъжност.

Интересен е факта, че служители на Специализирана Прокуратура и до днес извършват проверки и преписки, срещу старото ръководство по други обществени поръчки и проекти.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!