Първи рокади в администрацията в Червен бряг

Новото общинско ръководство на Община Червен бряг, предприе и първите стъпки по подмяна на общинската администрация. Нещо, което червенобрежани очакваха да се случи изключително нетърпеливо.

Една от знаковите фигури на старата власт и добилата популярност зам.кметица, ресор “Хуманитарни дейности”, Вергиния Василева, вече е в предизвестие, което предстои да изтече до края на настоящия месец.

Василева стана изключително популярна в мрежата, с това, че в продължение на години избягаваше явно неудобните ни въпроси за бившето управление. Същата дори ме заключи и в кабинета си, след като избяга от обектива ни.

Друга знакова фигура, която ще трябва да си търси нова работа е началника на отдел “Общинска собственост” Бойко Бойков, под която опека редица общински имоти бяха разпродадени.

Евгени Тошев, който ръкводеше дирекцията за строителство и архитектура, също вече е аут от общината. Същият, заедно с още двама общинари се опита да санира собствената си къща без пари, с финансиране от ЕС.

Евгени Тошев, снимка : интернет

Главната счетоводителка на общината, по времето на Вълов, Снежана Джебилова също е аут . Същата добива популярност преди няколко години, с аферата “докторгейт” в гр. Плевен, където беше показно арестувана от Прокуратурата, за незаконно поставяне на видеокамери в ДКЦ Плевен.

Дирекция “АПИО” вече си има и нов директор, това е Поля Кръстева, която беше избрана за общински съветник от квотата на ПП ГЕРБ. Кръстева вече има опит във въпросната дирекция, от предишният мандат на ГЕРБ, когато за известно време също отговаряше за нея.

След като новата общинска структура влезе в сила, десетки служители ще се запознаят с изхода . Така на практика, д-р Костадинов спазва едно от предизборните си обещания. От общо 135 щатни бройки , администрацията ще се задоволи само с 84.

Въпросните мерки, за намаляване на бройката на администрацията, ръководството обеснява със спестяване на парични средства.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!