Скъпите материали – причина за отлагане изграждането на Спешен център в Бобов дол

Рязкото поскъпване на строителните и другите материали отлагат старта по изграждането на нов спешен център в Бобов дол. Това стана ясно на среща при досегашния областен управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски. Процедурата по избор на изпълнител вече е обявена.  

Спешен център  в Бобов дол трябваше да бъде посторен до края на 2021 год., с европейско финансиране по проект на Здравното министерство. Преди 2-3 години общината е отредила терен от около 2 декара.

Зам.-кметът на Бобов дол Детелина Борисова:

„Когато дойде президентът Радев на посещение тук, той каза, че има избран изпълнител, но заради скокът в цените сега този изпълнител се отказва. Не зная държавата какво ще предприеме. При нас не са минали проекти за съгласуване. Нищо нямаме още

Спешното в Бобов дол се помещава  на партерния етаж закритата преди 10 години общинска болница. Синдик продаде пространствата на предприемач от Перник, на който Общината към този момент заплаща наем, с цел да може миньорският град да има денонощна  Бърза помощ. 

Изграждането на нов Спешен център в Кюстендил започна лятото на 2021г. Комплексът трябваше да бъде приключен до края на 2021-а. Обектът обаче не напредва, вероятно по същите причини – скок в цените на материалите.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Не може да копирате текста!