Съветник подал сигнал за нарушения също е нарушител

На редакционната поща на Канал 7 пристигна имейл със снимков материал, на който се вижда, че скандалният общински съветник Милован Панталеев, който алармира колегите от Нова телевизия за нарушения на мерките на празника на Берковица, също е без маска, в близост до сцената, на която са общинското ръководство и народни представители.

По думите на сваления Председател на ОБС-Берковица, никой от властимащите и жителите не спазвал противоепидемичните мерки. Камери обаче уловили и самият “жалбоподател” в деня на празника, който също е без маска.
В статус във фейсбук, кмета на Берковица Димитранка Каменова, обяснява, че Панталеев обичал да използва пандемията в изгодни за него ситуации, чрез които да плюва по самата нея. Такава била и ситуацията при неговото отстраняване от поста Председател на ОБС. Тогава Панталеев отново подал сигнал в РЗИ и полицията за неспазване на мерките, но без резултат.

Вероятно Панталеев не е успял да преживее факта, че не е сред официалните гости на сцената и това го е провокирало да се превърне в инспектор, докато всички негови съграждани празнуват.
Така на практика се получава, че “крадеца вика дръжте крадеца”.
Интересно е и защо Панталеев, в качеството му на общински съветник, не е повдигнал темата с мерките преди провеждането на мероприятията, като загрижен местен депутат, а го прави след приключването на празничните дни? И то на фона на масови протести и недоволство на граждани и представители на бизнеса заради същите мерки.

Не би ли било редно, когато гледаш другите да погледнеш и себе си, защото в огромна част от ежедневието ни всички правим нарушения. А явно политическите мераци на “убития” вече политик в Берковица, прекрачват всякакви граници и търси от всяко нещо да изкара дивиденти и да бъде показан по телевизията.

Видимо от коментарите във фейсбук обаче и тази стратегия на Панталеев не сработи и вместо похвали получи упреци и си навлече гнева на много повече хора.
Крайно време е Панталеев да се научи, че не от всяко нещо можеш да си направиш пиар и реклама и че когато нещо е направено добре и се харесва от хората, трябва да се признае, когато нещо не е направено трябва да се търси отговорност на виновните, но не заради политическите си амбиции. Защото и за децата от детската градина вече е ясно, че Панталеев се стреми към кметския стол. Но явно не си дава сметка, че все още не е изчистил името си от времето, в което е бил Председател на Общински съвет Берковица и че хората не си избират за кмет човек, който освен да прави скандали и да критикува не може нищо друго. Защото Панталеев и до днес е част от ОБС- Берковица и взима заплата като общински съветник. В качеството му на такъв е имал и има възможността да предлага и реализира промени и идеи за благото на населението. Но взимането не е като даването. А да се стремиш на високо е хубаво нещо, но да стигнеш до там трябва да има кой да те поведе. А наблюдавайки хорските настроения, по-скоро населението би го повело извън общинския съвет след две години, не и към поста, за който се цели.

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!