Общински съветник в Каварна е предаден съд за нарушаване на карантина

Общински съветник в Каварна е предаден на съд за нарушаване на наложената му карантина в епидемията с коронавирус, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
Според обвинителния акт на Районната прокуратура в Каварна Красимир Кр. /52 г./ се върнал на 29 април 2020 г. от пътуване в Румъния, влизайки в страната през ГКПП-Дуранкулак. В системата било посочено, че той влиза в България като шофьор на тежкотоварен камион. Предприета била процедура за връчване на предписание, с което да бъде поставен под карантина, но Красимир Кр. отказал да подпише документите. На следващия ден представител на Регионалната здравна инспекция със съдействието на полицията връчил предписанието на Красимир Кр. и той го подписал.
При проверка на 7 май на домашния адрес, посочен от обвиняемия за изолация, той не бил намерен. Бил е открит в офиса на фирмата му като обяснил на служителите на реда, че отново ще пътува за Румъния във връзка с фирмената дейност. Късно вечерта на изхода на Шабла е бил спрян за проверка автомобил “Ауди”, управляван от обвиняемия, поясняват от пресцентъра.
На 11 май в Районното полицейско управление в Каварна бил получен сигнал, че Красимир Кр. е посетил сградата на общината, за да уведоми за отсъствието си като общински съветник от заседание на комисия.

При проверка обвиняемият отново не бил открит на домашния му адрес, а по телефона обяснил, че е излязъл, за да отиде до аптека с разрешение на здравните власти. Проверката не потвърдила думите на общинския съветник.

Facebook Comments Box

Мария Димитрова

Мария Димитрова е млад журналист, започнал кариерата си в Канал 7. Студент 3-та година на обучение в Софийски университет, журналистика.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!