Джо Байдън подготвя план за управлението си

Избраният президент на САЩ Джо Байдън ще превърне борбата с пандемията с коронавирус в свой основен приоритет след победата си над Доналд Тръмп, заявиха от екипа му.

Обявявайки първите стъпки в плана му за преход в управлението, екипът му заяви още, че ще има повече тестове и американците ще бъдат помолени да носят маски.Днес се очаква Джо Байдън да обяви 12-те членове на работна група за борба с коронавируса.Доналд Тръмп все още не е признал победата на Байдън, която остава прогнозна, докато някои ключови щати все още преброяват гласовете.Демократът обаче напредва с плановете си за поемане на властта през януари, след като големите американски информационни мрежи обявиха победата му на изборите още в събота.Според американски медии:Байдън ще се присъедини към Парижкото споразумение за климата, което САЩ официално напуснаха;Той ще отмени решението на настоящия президент за оттегляне на САЩ от Световната здравна организация;Ще сложи край на забраната за пътуване на граждани от седем предимно мюсюлмански държави;Байдън смята да възстанови политика от епохата на Обама за предоставяне на имиграционен статут на мигранти без документи, които са влезли в САЩ като деца;В първата си реч като новоизбран президент Байдън каза, че е “време САЩ да се излекуват” и обеща “не да разделя, а да обедини” страната. Обръщайки се директно към привържениците на Тръмп, той каза: „Трябва да спрем да се отнасяме към противниците си като към врагове“.Той и новоизбраният вицепрезидент Камала Харис стартираха уебсайт за прехода, като заявиха, че екипът ще се съсредоточи върху икономиката, борбата с расизма и изменението на климата.Бившият президент на републиканците Джордж Буш-младши поздрави Байдън за победата му, заявявайки, че американският народ може да бъде уверен, че изборите са били по същество честни и че резултатът от тях е ясен. Той поздрави и Доналд Тръмп за проведената от него силна кампания.Други висши републиканци отказаха да признаят резултата от гласуването. Републиканският лидер в Камарата на представителите Кевин Маккарти заяви пред Fox News, че всички преброявания и правни спорове трябва да приключат и едва “тогава и само тогава Америка ще е решила кой е спечелил състезанието”.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!