Кремъл: Преди Берлин в организма на Навални не са открити отровни вещества

Преди транспортирането на Алексей Навални до Берлин в организма му не бяха открити никакви отровни вещества, заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.Той каза, че Русия е готова и заинтересувана от “пълно взаимодействие и обмяна на данни по този въпрос с Германия”, но Берлин не е отговорил на официалните запитвания на Москва.

На въпрос как реагира Кремъл на твърденията на Берлин, че Навални е отровен с вещество от групата “Новичок” Песков каза, че засега Кремъл не може да даде квалифициран отговор.

Има “категорични” доказателства, че руският дисидент Алексей Навални е отровен с нервнопаралитичен агент от групата “Новичок”. Това обяви днес говорителят на германското правителство Щефен Зайберт, цитиран от световните информационни агенции. По думите му това е било установено с токсикологичен тест, извършен в специална лаборатория на Бундесвера по искане на берлинската клиника “Шарите”, където е настанен пациентът. “Шокиращо е, че Алексей Навални е станал жертва на нападение с нервнопаралитичен агент в Русия”, каза Зайберт.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!