Най-малко 13 души загинаха в нощно заведение в Перу, бягайки от полицията

Най-малко 13 души, присъствали на парти в перуанската столица Лима, са били стъпкани до смърт или са се задушили, докато се опитвали да напуснат нощен клуб след появата на полицията. Силите на реда пристигнали по сигнал за многолюдно парти в нарушение на мерките, въведени заради коронавируса, предаде Ройтерс.Най-малко шестима са ранени, включително трима полицаи, когато около 120 души се опитали да избягат снощи от клуб “Томас Рестобар”, след като полицията пристигнала да прекъсне партито, уточниха представители на органите на реда.

Съседи подали сигнал до полицията за шумното събитие в заведението.В изявление на министерството на вътрешните работи се посочва, че участниците в партито се опитали да излязат през единствения изход и попаднали в капан между вратата и стълбището, водещо към улицата.Задържани са най-малко 23 души.За да ограничат разпространението на коронавируса, властите в Перу през март наредиха нощните клубове и барове да бъдат затворени, а от 12 август в страната са забранени и големите семейни събирания.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!