![Рецепта на деня: Паста с горгонзола](https://kanal7.bg/wp-content/uploads/2023/01/recepta-na-dena-pasta-s-gorgonzola-1.jpg)
Рецепта на деня: Паста с горгонзола
![](https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/big/3f3/recepta-na-dena-pasta-s-gorgonzola-1.jpg)
400 г къса паста
400 г сирене горгонзола
200 мл течна сметана за готвене
100 г счукани орехи
мащерка на вкус
черен пипер на вкус
сол, на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В тиган на слаб огън сложете сметаната. Сиренето се нарязва на малки парчета и се добавя към нея. Овкусете със смлян черен пипер, малко листенца мащерка.
Разбъркайте, за да се разтопи сиренето. Готовата паста се слага в тигана и се добавят натрошените ядки. Всичко се разбърква много добре. След 1-2 минути най-много може да сервирате пастата, пише flagman.bg.