Двама медици и двама учители с коронавурис в Бургаско

42 са потвърдените нови случаи на Covid-19 за област Бургас за денонощие. Най-много са в Община Бургас – 25, следват Община Айтос – 7 и Поморие с 4 новозаразени. Сред тях има и нови две медицински лица. 

Двама учители и ученик в Община Бургас също са с коронавирус. Заради положителните им проби под карантина са 45 ученици. Петима от болните са настанени в болнични заведения. За денонощието няма починали от коронавирус в Бургаска област.  От УМБАЛ “Дева Мария” информираха, че болницата е направила пълен ремонт на отделението по неврология и вече са отделени 10 легла за болни от коронавирус.

Хоспитализираните общо в Инфекциозното отделение на УМБАЛ-Бургас и СБАЛПФЗ- Бургас, Вътрешното отделение на МБАЛ-Айтос и МБАЛ “Бургасмед”, Вътрешно отделение на УМБАЛ “Дева Мария” и МБАЛ Карнобат са 80.

По 14 са регистрираните новозаразени за Сливен и Ямбол. Общият им брой за страната достига 587.

В областите София, Пловдив и Благоевград отчитат съответно 173, 56 и 51 новозаразени. За денонощие в страната са излекувани 128. Регистриран е най-високият брой починали от навлизането на вирусната инфекция в България 23-ма.

Facebook Comments Box

Ивелина Георгиева

Ивелина Георгиева е млад и амбициозен журналист. Добила опит в няколко национални медии. Завършила специалност "връзки с обществеността" в ВТУ през 2017 година.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!