Драстични мерки в Брюксел: Затварят баровете и кафенетата за месец

След като федералното правителство на Белгия ограничи работното време на заведенията в страната до 23 часа, общината в столицата Брюксел наложи още по-драстични ограничения в борбата срещу коронавируса, съобщи Би Би Си. От утре сутринта се затварят всички кафенета и барове в столицата и околностите в продължение на месец. Забранява се и употребата на алкохол навън.Така местните ограничения се оказват още по-строги от забраните в национален мащаб, които ограничиха до четирима клиентите на една маса в заведение.

Регионалният министър-президент на Брюксел Руди Вервоорт заяви: „Един на всеки 7 тествани в Брюксел е с положителна проба. Вирусът е навсякъде в региона“.Според съветника по здравеопазване на общината Ив ван Лаетем Брюксел е сред първите 3 градове в Европа с най-много заразени от коронавирус – след Мадрид, но преди Париж.

Facebook Comments Box

Христо Гешов

Христо Гешов е разследващ журналист, студент във ВТУ, специалност "Връзки с обществеността". Работил в няколко национални и регионални медии, направил редица журналистически разследвания. Създател и собственик на Канал 7.

OЩЕ НОВИНИ

error: Не може да копирате текста!